Deelproject

Beleef het micro avontuur op jouw manier

Ontdekkingstocht Ons Kloosterpad bestaat uit een tweedaagse offline wandeltocht, waarbij je te voet naar je overnachting reist. Ontdek met behulp van de routegids afwisselende natuurgebieden, indrukwekkende kloosters, abdijen en kerken en geniet van de horeca hotspots langs de route. Of je nu wandelt om in beweging te zijn, om tot rust te komen of om nieuwe gebieden te ontdekken. De ontdekkingstocht is geschikt voor iedere wandelaar. Boek vooraf jouw overnachting via de geselecteerde overnachtingsmogelijkheden en geniet onbezorgd van jouw micro avontuur. Benieuwd naar de routegids, de etappes en/of overnachtingsmogelijkheden?

Scroll dan naar beneden!

Ladingspagina 1

De ontdekkingstocht loopt over een deel van het nieuwe Brabantse wandeltraject Ons Kloosterpad, een route van vijftien etappes langs meer dan vijftig kloosters in Brabant.

De routegids

De Routegids

De offline routegids helpt jou als wandelaar op weg tijdens de Ontdekkingstocht. De routegids is functioneel ingericht waardoor jij gemakkelijk van het startpunt naar het eindpunt kunt wandelen. De routekaarten die zijn opgenomen in de routegids zijn voorzien van wandelknooppunten. Dezelfde knooppunten staan op de groen met gele paaltjes langs de weg. Hierdoor is de Ontdekkingstocht eenvoudig te volgen. Ontdek tijdens de tocht met behulp van de routegids afwisselende natuurgebieden, indrukwekkende kloosters, abdijen en kerken en de horeca hotspots langs de route.

Hoe kom ik tot rust? Hoe kom ik tot mezelf? Ben ik echt gelukkig?
Met behulp van de routegids kom je achter dit soort vragen, door op een actieve manier kennis te maken met kloosterwaarden.

De etappes (2)

De etappes

De Ontdekkingstocht bestaat uit twee etappes van Ons Kloosterpad, namelijk etappe 11 van Vessem naar Oirschot en etappe 12 van Oirschot naar Berkel-Enschot. Laat je verassen door afwisselende natuurgebieden, indrukwekkende bezienswaardigheden en de horeca hotspots langs de route.

Overnachtingstip1

Overnachtingstips

De eerste tocht eindigt bij Klooster Nazareth in Oirschot. Om volledig tot rust te kunnen komen en om de volgende dag met frisse energie je Ontdekkingstocht voort te zetten, kun je ervoor kiezen om een overnachting te boeken bij een van geselecteerde overnachtingsmogelijkheden in Oirschot.

Let op: vanaf het eindpunt van de route dien je op eigen initiatief bij je overnachtingsadres aan te komen. 

Voor de avontuurlijke wandelaar

Buitengoed de Bollen
Camping de Bocht

Voor de rustige wandelaar

B&B Huys en Hoff Aen Den Haspel
B&B Het Groene Bed

 

 

 

overnachtingstip 2

Unieke afsluiting

Het eindpunt van de Ontdekkingstocht is Abdij Koningshoeven in Berkel-Enschot. Benieuwd naar de beleving om een keer te overnachten in een klooster en te leven volgens het ritme van de gemeenschap? Abdij Koningshoeven biedt in het gastenhuis plaats aan wandelaars die rust willen opzoeken, zich willen bezinnen of geïnspireerd willen worden. Sluit je ontdekkingstocht af met deze unieke ervaring. Meer informatie is te vinden op de website van Koningshoeven.

Bestel kosteloos de routegids

Je kunt de routegids kosteloos bestellen door een email te sturen met je naam- en adresgegevens.
Het opsturen van de routegids kan enige tijd duren.

Routegids Ontdekkingstocht

kloosterleven@brabant.nl
Inclusief leuke tips