stadsklooster San Daminiano
Bezoeken en beleven
Ons Kloosterpad
Wandelen

Stadsklooster San Damiano

Van der Does de Willeboissingel 12, 5211 CB, 's-Hertogenbosch Bekijk op Google maps

Stadsklooster San Damiano is een in Nederland unieke samenwerking van de verschillende orden binnen de franciscaanse familie. In het klooster wonen franciscanen, kapucijnen, clarissen en leden van de derde orde samen. Zij leven ieder volgens hun eigen regel, maar toch onder één dak. De Franciscaanse Beweging een vereniging die het gedachtegoed van Franciscus en Clara van Assisi op een laagdrempelige manier in de samenleving uitdraagt, is in hetzelfde pand gehuisvest. Daarmee is Stadsklooster San Damiano een uniek franciscaans centrum. De kloosterkerk is te bezoeken.

Het klooster aan de Van der Does de Willeboissingel is in 1898 gebouwd.

Stadsklooster San Damiano is het startpunt van etappe 1 van Ons Kloosterpad in ‘s-Hertogenbosch.

'Ik maakte overuren bij een communicatiebureau en zat niet lekker in mijn vel. Daarom ging ik op mijn 23ste het klooster in', vertelt Hans die nu begin 30 is. Hier vind hij rust en heeft hij geleerd zichzelf te accepteren. leert zichzelf te accepteren

Luister de podcast

Producten van deze locatie

kloostersouvenir-12-full
Souvenir

Souvenir San Damiano

Kunstenaars maakten vijftien ontwerpen van prentkaarten en draagbare souvenirs speciaal voor de wandelaars van Ons Kloosterpad. Ze vormen vijftien tastbare herinneringen aan de plaatsen die je onderweg aandoet. Souvenir ‘Het geluk mensen te ontmoeten die het minder hebben en zien dat zij hetzelfde zijn’ vormt de essentie voor het ontwerp van Marjolein Keijsper. Een puzzelstukje als souvenir om je bewust te maken dat je onderdeel bent van een groter geheel. Alle puzzelstukjes hebben dezelfde vorm en kleur en zijn met respect voor Moeder Aarde vervaardigd. Het puzzelstukje refereert naar de ‘koffie-to-go’ die de franciscanen aanbieden aan dak- en thuislozen. Het is gemaakt van natuurlijk plaatmateriaal geperst uit koffiedrab aan een koordje met drie franciscaanse knopen, het symbool van de drie kloostergeloften: zuiverheid, armoede en gehoorzaamheid. Het puzzel- stukje ruikt zelfs naar koffie. Verkoopprijs €12,50 Verkrijgbaar: Op doordeweekse dagen en zaterdag is er een portier van 09.00 uur tot 17.00 uur, even aanbellen.

Wat is er te doen