kafarnaum pelgrimshoeve
Ons Kloosterpad
Overnachten
Wandelen

Pelgrimshoeve Kafarnaüm

Pelgrimshoeve Kafarnaüm

Servatiusstraat 11, 5512 AJ, Vessem Bekijk op Google maps

Deze boerderij was oorspronkelijk eigendom van de Sint Willibrordusstichting te Heiloo, een psychiatrische inrichting onder beheer van de broeders van Dongen. Het huis diende als zomerverblijf voor patiënten. Het broederhuis werd in 2009 omgezet in een pelgrimshoeve. De rol van de broeders is grotendeels overgenomen door vrijwilligers. Het huis wordt als zodanig nog gebruikt en is een refugie voor bedevaartgangers naar Compostella.

Kafarnaum is eindpunt van etappe 10 en startpunt van etappe 11 van Ons Kloosterpad.

 

In zes etappes volgt Sander de Kramer Ons Kloosterpad. In etappe 1 krijgt Sander de pelgrimszegen in Vessem en gaat gesterkt op weg met Jasper van Deurzen, coördinator van Ons Kloosterpad en kenner van het religieus erfgoed in Noord-Brabant.

Luister de podcast

'Juist als je in beweging bent, kan je stilstaan bij wat er binnen gebeurt', vertelt pelgrim Adri. Als hij voor grote keuzes staat gaat hij wandelen.

Luister de podcast

Broeder Fons (90) liep lang geleden naar Santiago de Compostela. Na thuiskomst zette hij een project op dat nog steeds bestaat en waar 150 vrijwilligers werken: de Jacobushoeve in Vessem.

Bekijk het filmpje

Producten van deze locatie

kloostersouvenir-6-full
Souvenir

Souvenir Kafarnaüm

Kunstenaars maakten vijftien ontwerpen van prentkaarten en draagbare souvenirs speciaal voor de wandelaars van Ons Kloosterpad. Ze vormen vijftien tastbare herinneringen aan de plaatsen die je onderweg aandoet. Daria Biryukova is een designalchemist met fascinatie voor experiment, materiaalonderzoek en hergebruik. Ze haalt hiervoor inspiratie uit traditionele ambachtstechnieken en werkt nauw samen met de industrie. Met haar Studio Mixtura is zij constant op zoek naar duurzame en esthetische design-oplossingen voor producten en productieprocessen die het milieu niet belasten. Zo ook voor het kloostersouvenir voor de Pelgrimshoeve. Daria maakte een broche van gerecyclede klei en natuurlijke poeders van steen waarop een labyrint afgebeeld staat met in het midden de pelgrim. Een Romeins labyrint in de vorm van een vierkant geeft maar één pad aan. De rondgangen bestaan uit vier kwadranten die opeenvolgend doorlopen worden. Naar het midden vind je je weg als vanzelf. Het kloostersouvenir is een lichtgewicht duurzame broche die je op je kleding of hoed kan spelden of als talisman in je binnenzak kan meedragen onderweg. Verkoopprijs: €12,50 Verkrijgbaar in de Pelgrimshoeve

wandelschoenen-web
Verblijven Wandel- en fietstochten

Pelgrimstochten

Pelgrimshoeve Kafarnaün is een voorbereidingsplek, een bijzondere overnachtingsplaats, een eindpunt voor jeugdige pelgrims, een ontmoetingsplek voor teruggekeerde pelgrims, een rustpunt op je levenspad en biedt diverse pelgrimstochten te voet en te fiets aan.