Krona museum
Ambacht
Bezoeken en beleven
Museum
Ons Kloosterpad
Wandelen

Museum Krona

Veghelsedijk 25, 5401 PB, Uden Bekijk op Google maps

Museum Krona ligt in een groene enclave aan de rand van Uden. Het maakt deel uit van een eeuwenoud, deels door zusters Birgittinessen bewoond, abdijcomplex. In deze unieke omgeving wordt een van de mooiste collecties religieuze kunst van Nederland getoond.

“De kunstwerken in ons museum komen deels uit het klooster dat hiernaast staat. Die verbinding vind ik zo bijzonder”, glundert Wouter Prins, kunsthistoricus en al 25 jaar artistiek leider in museum Krona. Drie keer per week pendelt hij op en neer tussen Amsterdam en Uden, waar het indrukwekkende klooster van de zusters van de Birgittinessen te vinden is. Wij spraken met hem over het museum en de verbinding met het klooster.

Lees het interview

Producten van deze locatie

Cover Sammy Dec
Anders

Decembernummer straatkrant Sammy

De straatkrant Sammy heeft een bijzonder decembernummer gemaakt. Deze uitgave staat in het teken van omzien naar elkaar en er is volop aandacht voor initiatieven vanuit kloosters voor kwetsbaren in onze samenleving. Het belangrijkste verkooppunt van de Sammy? Dat zijn de straatverkopers. Maar het nummer is ook te koop op: • Boek en Abdijwinkel Heeswijk (Abdij van Berne), Abdijstraat 53, Heeswijk • Museum Krona, Veghelsedijk 25, Uden • Kloosterwinkel De Blauwe Camer (Sint Catharinadal), Kloosterdreef 3 Oosterhout • Het Klooster Breda, Nijverheidssingel 391, Breda • Stichting Loods, Ridderspoorstraat 2, ‘s-Hertogenbosch • Stichting Graphic Matters, Terheijdenstraat 1, Breda Je kunt het ook bestellen door een bericht te sturen naar info@stichtingloods.nl met naam, adres, telefoonnummer en aantal exemplaren. De Sammy opsturen kost € 6,00 .

Wat is er te doen