klooster marienhage
Bezoeken en beleven
Ons Kloosterpad
Overnachten

Klooster Mariënhage

Kanaalstraat 4, 5611 CT, Eindhoven Bekijk op Google maps

Op de plek van klooster Mariënhage stond in de middeleeuwen een kasteel. De eigenaar daarvan schonk het gebouw aan vijf religieuze Eindhovenaren. Het nieuwe klooster lag net buiten het stadje en stond bekend als Ons Lieven Vrouwe [Maria] op die Haghe, samengevat Mariënhage.

De augustijnen speelden een grote rol in het onderwijs. Het klooster kreeg een gymnasium en trok jongens aan uit alle delen van het land. In 2017 werd het klooster verkocht en kreeg een nieuwe bestemming. Een deel van de gebouwen is verbouwd tot DOMUSDELA. Oude functies van de kerk zijn in een nieuw jasje gestoken. Je kunt er trouwen of een uitvaart organiseren. Ook je kan er overnachten en congressen organiseren.

Klooster Mariënhage is eindpunt van etappe 9 en startpunt van etappe 10 van Ons Kloosterpad.

 

Producten van deze locatie

kloostersouvenir-5-full
Souvenir

Souvenir Mariënhage

Kunstenaars maakten vijftien ontwerpen van prentkaarten en draagbare souvenirs speciaal voor de wandelaars van Ons Kloosterpad. Ze vormen vijftien tastbare herinneringen aan de plaatsen die je onderweg aandoet. Daria Biryukova is een designalchemist met fascinatie voor experiment, materiaalonderzoek en hergebruik. Ze haalt haar inspiratie uit traditionele ambachtstechnieken en werkt nauw samen met de industrie. Met haar Studio Mixtura is zij constant op zoek naar duurzame en esthetische designoplossingen voor producten en productieprocessen die het milieu niet belasten. Zo ook voor het kloostersouvenir voor Mariënhage waar ze veel aandacht heeft besteed aan het inzetten van duurzaam materiaal door het gebruik van gerecyclede klei en natuurlijke poeders van steen. Daria nam het beeld van Jezus Waaghals – dat vanaf grote hoogte zweeft boven de stad – als uitgangspunt voor het kloostersouvenir; een lichtgewicht duurzame broche die je op je kleding of hoed kan spelden. Verkoopprijs € 12,50 Verkrijgbaar: info volgt.

Wat is er te doen