Header foto
Bezoeken en beleven
Overnachten
Spijs en drank

Sint-Catharinadal
Oosterhout

Jubileum 750 jaar Nortbertinessen

Kloosterdreef 3, 4901 PH, Oosterhout Bekijk op Google maps

Sinds 1647 wonen onafgebroken de zusters Norbertinessen van priorij Sint-Catharinadal in het Slotje De Blauwe Camer. Onze geschiedenis kan veel verhalen en ons toekomstproject heeft nieuwe wegen gebaand. We hopen dat we in trouw en toewijding aan de Levende Heer en aan medemensen, ons ideaal kunnen voorzetten.

Producten van deze locatie

Cover Sammy Dec
Anders

Decembernummer straatkrant Sammy

De straatkrant Sammy heeft een bijzonder decembernummer gemaakt. Deze uitgave staat in het teken van omzien naar elkaar en er is volop aandacht voor initiatieven vanuit kloosters voor kwetsbaren in onze samenleving. Het belangrijkste verkooppunt van de Sammy? Dat zijn de straatverkopers. Maar het nummer is ook te koop op: • Boek en Abdijwinkel Heeswijk (Abdij van Berne), Abdijstraat 53, Heeswijk • Museum Krona, Veghelsedijk 25, Uden • Kloosterwinkel De Blauwe Camer (Sint Catharinadal), Kloosterdreef 3 Oosterhout • Het Klooster Breda, Nijverheidssingel 391, Breda • Stichting Loods, Ridderspoorstraat 2, ‘s-Hertogenbosch • Stichting Graphic Matters, Terheijdenstraat 1, Breda Je kunt het ook bestellen door een bericht te sturen naar info@stichtingloods.nl met naam, adres, telefoonnummer en aantal exemplaren. De Sammy opsturen kost € 6,00 .

inpakpapier
Anders

Cadeauverpakking Broeders & Zusters

Voor de biënnale van het Sint-Catharinadal heeft La Trappe, samen met de zusters van het Sint-Catharinadal een prachtige cadeauverpakking gemaakt. De verpakking heet Broeders & Zusters en verbindt twee werelden, ieder met hun eigen geloofsstroming. Hierin zit een fles rosé van het Sint-Catharinadal, een fles La Trappe Blond en twee prachtige recepten gemaakt door de chefkok van het Proeflokaal in samenwerking met Maikel, chefkok van De Blauwe Camer.

meer info

918x1200
Boeken

Gods Wegen

In Gods wegen loopt Marijke Schermer stukken van het Brabantse Kloosterpad, bezoekt zij kloosters, en spreekt zij met nonnen, pelgrims en anderen. Zo loopt ze bijvoorbeeld een stukje met haar moeder, die in 1948 naar de nonnenkostschool in Aarle-Rixtel ging en daar gek werd van heimwee. Ze loopt een eindje mee met een jonge non en vraagt zich af wat haar bezielt, en wat zij met elkaar gemeen hebben, ze ontmoet een stelletje pelgrims en ze spreekt de priorin van een klooster die ook de CEO is van een wijnonderneming. Tijdens de wandelingen veranderen echte mensen, plekken en ontmoetingen in personages, arena’s en scènes. Intussen onderzoekt Schermer hoe dat werkt. Gods wegen is een essay over wandelen, toewijding, scheppen en de werkelijkheid.

meer info

Wat is er te doen