Alle producten

Filter op
Alle Anders Boeken Boeken Drank Spijs Verblijven
Licht omslag voorkant RGB
Boeken

Licht, een vertelling

Het verhaal over Licht begint bij het ontstaan van onze kosmos. Je krijgt als lezer alle ruimte om er wel of geen godsbeeld bij in te vullen; Licht kan God zijn, of bewustzijn of informatie-energie, hoe je het wilt interpreteren. Licht is het verhaal van je leven. Van jouw leven, van het leven van anderen en van onze planeet. Een verhaal over mens en wereld, oeroud en sprankelend nieuw... Het boek is geschreven door Monique van der Zanden. Monique van der Zanden, De Wereldboom, €13,00

meer info

IMG_9618 LIEVELING
Verblijven

Gastenverblijf

Het Missieklooster Heilig Bloed in Aarle-Rixtel heeft een gastenverblijf met een ruim aantal kamers en enkele tweepersoonskamers. De kamers hebben een wastafel, handdoeken en opgemaakte bedden. Toiletten en douches zijn gedeeld. Voor wandelaars van Ons Kloosterpad geldt een speciaal tarief. Wie een verblijf met volpension vraagt krijgt drie maaltijden: ontbijt, middageten (warm) en avondeten. Wandelaars kunnen ook een lunchpakketje maken. Meer informatie: 0492-461324 of missiekloostergasten@yahoo.com

Klooster Nazareth Boek
Boeken

Leven met Aandacht

Het boek Leven met Aandacht geeft een verhelderende kijk in het leven van de zusters Franciscanessen van Oirschot. De zusters vertellen zelf waarom ze toetraden en waarom Franciscus van Assisi hen zo inspireerde. De vijf thema’s waar de zusters zich bijna vierhonderd jaar mee bezig hebben gehouden, blijken nog verrassend actueel. Zo onderzochten ze wat het betekent om arm te zijn, wat je kunt betekenen voor een ander en hoe je aandacht kunt geven aan jezelf. Het boek is online te bestellen en te koop bij Visit Oirschot aan de Markt 2.

meer info

klooster nazareth-oirschot
Anders

Viering

De franciscanessen in Oirschot organiseren vanaf april 2021 elke eerste zaterdag van de maand om 11.00 uur een Franciscaanse viering van dertig minuten in de kapel. Men dient zich hiervoor uiterlijk om 12.00 uur de vrijdag voorafgaand aan te melden via kloosterpadoirschot@gmail.com. De deelnemers aan de viering kunnen nadien de kloostertuin bezoeken.

Weelde aan groen boek
Boeken

Een weelde aan groen

Achter de muren van menig klooster bevindt zich een weelde aan groen. De kruidentuin in Uden, de Hof van Lof in Megen, de stiltetuin in Velp bij Grave en de historische landschapstuin in St. Agatha zijn stuk voor stuk verborgen parels die ieder voor zich een ander aspect van de kloostertuin vertegenwoordigen. Het handzame boekje Een Weelde aan groen gidst de reiziger door de geschiedenis van deze kloosters en de aanleg van de tuinen. De tuinen worden met elkaar verbonden door diverse fietsroutes. Kijk hier naar een filmpje over de tuinen: https://youtu.be/wVtM5-JO31U?

meer info

Klooster-St.-Josephsberg_19923-HR40
Verblijven

Gastenverblijf Clarissen

De zusters ontvangen gasten. Mensen kunnen zich aansluiten bij het levensritme en de eeuwenoude traditie van contemplatief gebed, en zo ontdekken hoe stilte, eenvoud, aandachtig leven en verbondenheid met al wat leeft, kan verrijken en verdiepen. Er zijn verschillende mogelijkheden om uw verblijf in het klooster Sint-Josephsberg vorm te geven. U heeft een eigen kamer in het gastenverblijf en kunt gebruik maken van de gastentuin, de bibliotheek en de meditatieruimte.

meer info

Hof van Lof I met het klooster op de achtergrond
Anders

Hof van Lof

De tuin van het 350 jaar oude minderbroedersklooster werd midden jaren '90 steeds minder gebruikt als moestuin. Bewoners en gasten hadden meer behoefte aan stilte en bezinning. Zo ontstond de 'Hof van Lof', waarin bloemen en planten de schoonheid en de overvloed van de schepping laten zien, ieder met hun eigen verhaal. Om het eigen karakter van de Hof van Lof en de sfeer van het klooster te beschermen is de tuin alleen te bezoeken op de tijden, die in de agenda staan aangegeven. De zogenaamde "scharrelmiddagen" kunt u zonder aanmelden bezoeken.

meer info

12-Proeflokaal
Drank Spijs

Het Proeflokaal

Het Proeflokaal van de Abdij van Berne is dagelijks voor bezoekers geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur. Maandag alleen op afspraak voor rondleidingen. In het Proeflokaal kunt u genieten van Norbertijn Blond, Prior Dubbel en Abt Tripel. Natuurlijk serveren men er ook diverse koffies, thee en frisdranken. Als klein eetgenot serveert men er heerlijk appelgebak, tosti, pinda's, kaasblokjes, worst en olijven. Het Proeflokaal heeft een ruim terras en is geschikt om grote groepen te kunnen ontvangen. Vanuit het Proeflokaal start ook een Bierrondleiding.

nemiusklooster
Verblijven

Kloosterhotel de Soete Moeder

Of u nu overnacht in een Comfort kamer, Deluxe kamer, Junior Suite of Studio, in Kloosterhotel De Soete Moeder ontwaak je in een zeer karakteristieke en ontspannen omgeving. Authentieke details zijn in alle 24 kamers van het hotel bewaard gebleven en gecombineerd met voorzieningen van nu. De inrichting van het hotel is, met een knipoog, geïnspireerd op de Zusters van Liefde. In elk hoekje, nisje en boogje zijn de rust én geschiedenis van het klooster voelbaar.

meer info

Emmaus refter-klein
Verblijven

Overnachten in het Emmausklooster

Je kunt overnachten in het Emmausklooster als wandelaar, pelgrim, B&B- of retraitegast, of als deelnemer aan een van onze programma's. Het klooster heeft twaalf eenvoudige eenpersoonskamers in het gastenverblijf Clarahuis en acht slaapkamers in het klooster. Alle kamers beschikken over een wastafel op de kamer. Douches en toiletten zijn gedeelde faciliteiten. Avant Spirit zorgt voor een bed en een handdoekenpakket. Daarnaast zit het ontbijt standaard bij de prijs inbegrepen. Reserveren wordt aangeraden.

meer info

wandelschoenen-web
Anders Verblijven

Pelgrimstochten

Pelgrimshoeve Kafarnaün is een voorbereidingsplek, een bijzondere overnachtingsplaats, een eindpunt voor jeugdige pelgrims, een ontmoetingsplek voor teruggekeerde pelgrims, een rustpunt op je levenspad en biedt diverse pelgrimstochten te voet en te fiets aan.

PAD_WIT_1-72dpi
Boeken

Wandelboekje Witte Zusterroute

In de serie wandelboekjes van De Paadjesmakers uit ’s-Hertogenbosch is nr 16: de Witte Zusters-route tussen NS Boxtel en NS Vught. Ontwikkeld en geschreven door Marina van Dalen, werkzaam bij de Witte Zusters, samen met Rijkert Knoppers en Maarten Sterneberg van De Paadjesmakers. Aanleiding was het 150-jarig-jubileum van de Missiezusters van Onze Lieve Vrouw van Afrika, zoals de Witte Zusters voluit heten, in 2019. De route loopt niet alleen langs woon-en werkplekken van de Missiezusters, maar belicht ook andere missiecongregaties uit de driehoek Boxtel-Esch-Vught, zoals de Missionarissen van Afrika (Witte Paters), Paters Assumptionisten, Fraters van Tilburg, Paters Scheutisten en Zuster JMJ.

meer info

dragersvanhoop
Boeken

Boek: Dragers van Hoop

In het boek Dragers van Hoop, een leven lang missie, uitgegeven in april 2017, staan verhalen en interviews met zo’n tiental Witte Zusters. Ze vertellen openhartig en boeiend over hun leven en werk in Afrika en in Nederland, over hun roeping, hun twijfels en uitdagingen en hoe ze hierop terugkijken. Vlot geschreven door schrijfster Ilse van Dongen uit Tilburg. Het boek is te bestellen door een mail te sturen naar de Witte Zusters in Boxtel. Bij aanschaf van dit boek krijgt u in het Brabants Kloosterjaar de wandelroute de Witte Zuster-route er gratis bij. Ook betaalt u voor beiden geen verzendkosten. administratie@wittezusters.nl

meer info

berne abdijbier
Drank

Berne Abdijbier

De Abdij van Berne heeft een enorm rijke historie die zelfs teruggaat naar het jaar 1134. Daarmee is de Norbertijner abdij de oudste nog bestaande kloostergemeenschap van Nederland. Vanaf de beginjaren van de orde werd er al bier gebrouwen en op de huidige abdij te Heeswijk was er een brouwhuis vanaf 1634. Stichting Berne Abdijbier ontwikkelt diverse bieren waarvan er nu vijf soorten zijn geïntroduceerd. Deze bieren worden naar ons eigen speciale recept op een bevriende abdij gebrouwen. Mettertijd willen wij in Heeswijk onze eigen brouwerij weer opzetten.

meer info

honing koningshoeven
Spijs

Pure Honing

De imkerij dient nóg een doel: we dragen een steentje bij aan het in stand houden van bijenvolken. Dat vinden we van groot belang omdat bijen met hun bestuiving cruciaal zijn voor de voedselproductie, maar met uitsterven worden bedreigd. Stilte, aandacht en toewijding vormen de belangrijkste ingrediënten van alles wat we maken. Daarnaast hebben we nadrukkelijk oog voor het welbevinden van de mensen die hier werken en gaat een deel van de opbrengsten van onze bedrijven naar goede doelen

meer info

chocolade koningshoeven
Spijs

Authentieke Chocolade

Ook hier zijn de grondstoffen van eerlijke herkomst. Alle producten zijn voorzien van het logo van de abdij en worden in kleine tabletten aangeboden. Ook verwerken we chocolade tot chocoladeflakes. De producten worden verkocht in onze kloosterwinkel. Stilte, aandacht en toewijding vormen de belangrijkste ingrediënten van alles wat we maken. Daarnaast hebben we nadrukkelijk oog voor het welbevinden van de mensen die hier werken en gaat een deel van de opbrengsten van onze bedrijven naar goede doelen.

meer info

brood koningshoeven
Spijs

Bierborstelbrood

Bijzonder is ons voedzame bierborstelbrood dat we bereiden van de bestanddelen die na het bierbrouwen achterblijven. Dit brood is voor eigen gebruik, maar ook voor de verkoop. Verder produceren we onder meer pistolets, worstenbroodjes en rozijnenbrood. Stilte, aandacht en toewijding vormen de belangrijkste ingrediënten van alles wat we maken. Daarnaast hebben we nadrukkelijk oog voor het welbevinden van de mensen die hier werken en gaat een deel van de opbrengsten van onze bedrijven naar goede doelen.

meer info

De-Vegetarische-Zuster megen st josephsberg
Spijs

Broodspread Vegetarische Zusters

Onze omgang met voedsel bestaat eerst en vooral uit verbondenheid. Voedsel is niet louter en alleen een eerste levensbehoefte, iets waar wij recht op hebben. Het eten dat op tafel komt zijn vruchten van ‘onze zuster moeder aarde’, ons geschonken door de Schepper. Dat bewustzijn brengt van nature een oprechte zorg voor de schepping en de schepselen met zich mee Onder de naam “De Vegetarische Zuster” hebben de zuster Clarissen 3 vegetarische broodspreads ontwikkeld: Aardse Kapucijnerspread, Zonnige wortelspread, Vrolijke groente spread

meer info