beleven en verblijven

Picknicken in de kloostertuin in Velp

Kapucijnenklooster Emmaus

13 juni 2021

Basilius van Bruggelaan 4

12.30

5363 VA, Velp

Het Kloosterlunch ritueel met kloosterlingen en hun abdijproducten is door food designer Katja Gruijters vertaald in een Kloosterlunch Picknick in de kloostertuinen. Op zondag 13 juni staat van 12.30-14.30u een picknick-editie van de Kloosterlunch op het programma Brabants kloosterleven.

kloosterlunchproducten

Kloosterlingen gaan zorgvuldig om met de schepping. Ze leven van wat het seizoen te bieden heeft. Dat zien we terug in de Kloosterlunch Picknick. Gezond en (h)eerlijk voedsel uit de kloostertuinen van Noord-Brabant met vruchten van het toekomstige voedselbos en eetbare bloemen uit de kloostertuinen.

Programma Kloosterlunch Picknick ‘Sereniteit’

Stilte, een belangrijke waarde binnen het kloosterleven, is tegenwoordig kostbaar. Buiten het klooster zouden we daar meer bij stil kunnen staan. Tijd voor bezinning. Dat doen we in stilte. De kloosterlunch ‘Sereniteit’ gaat terug naar de essentie. Hoe smaakt, ruikt en klinkt je eten in stilte? Maakt het je bewust van smaak, geur, vorm en geluid?

Na een reinigingsritueel als serene start volgt in stilte appetizers van fruitige & kruidige wijn en vruchten en een liefdevol plankje met salade. In een korte vertelling kom je meer te weten over de kloostertuin en duurzame productie. De Kloosterlunch Picknick sluit af met een zoete cocktail.

Inschrijving a 25,- pp (beperkt aantal plekken, in september meer picknicks in de kloostertuinen). Inschrijven door een mail te sturen naar Simone kramer-janssen: mail@c-mone.nl