Beleven en verblijven

Kloosterconcert Cappella Pratensis

Klooster Nazareth

20 juli 2021

Koestraat 37

15.00 uur

5688 AG, Oirschot

Als onderdeel van het Jaar van het Brabants Kloosterleven maakt het professionele vocale ensemble Cappella Pratensis een unieke ‘roadtrip’ langs Brabantse kloosters, met een serie gratis concerten voor klein publiek.

Het programma Nu dat het daglicht vult de hemel ademt mee met de natuur en het ritme van het kloosterleven. Gregoriaanse hymnes die de dageraad, de zon, de avond en de nacht bezingen, vormen de rode draad en worden vervlochten met schitterende polyfonie uit de beroemde Bossche Koorboeken. Waar mogelijk begint elk concert met gregoriaanse beurtzang in de openlucht van de kloostertuin, een welhaast mystieke ervaring.

De optredens zijn een geschenk aan de kloostergemeenschappen, maar ook vrij toegankelijk voor bezoekers. Na afloop is er gelegenheid voor een vrije donatie en het kopen van cd’s.

In verband met corona vindt bij aanvang van het concert een gezondheidscheck en een bezoekersregistratie plaats.  Verder geldt de 1,5 meter regel en worden zitplaatsen op grond hiervan ingedeeld.

Cappella Pratensis

Het in ´s-Hertogenbosch gevestigde Cappella Pratensis is wereldwijd bekend als specialist in vocale muziek uit de 15e en 16e eeuw, in het bijzonder uit de Lage Landen. Het ensemble zingt afwisselend polyfone en gregoriaanse muziek uit facsimile-uitgaven van originele koorboeken, dus rechtstreeks uit de bron.

Deze concertserie wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten, Provincie Noord-Brabant en Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant.

2019_cappella pratensis_den bosch_2353 (002)