Deelproject

Publiekscampagne

In 2021 loopt er het hele jaar door een publiekscampagne om Brabanders te informeren over en te betrekken bij de activiteiten, producten en wandelingen. Kortom bij alle bijzondere gebeurtenissen in het kloosterjaar 2021. De doelgroep zijn de mensen die de rijke kloostergeschiedenis niet meer uit eerste hand hebben meegemaakt. Dus mensen in de leeftijd van 25 tot 50 jaar.

Eerste fase – Netwerk van betrokkenen

Voordat we het publiek benaderen, roepen we iedereen op om mee te bouwen en mee te werken aan het programma en het aanbod in en rond de kloosters. De eerste fase loopt tot en met december 2020. Er komt een mailing aan alle locaties die een relatie hebben met de Brabantse kloosters. Iedereen die geïnteresseerd is en op de hoogte wil blijven kan zich via deze website aanmelden voor de nieuwsbrief. Bovendien moedigen we iedereen met goede ideeën aan om die te bespreken met één van onze contactpersonen, zodat die onderdeel kunnen worden van het publieksaanbod. Voor iedereen die bijdraagt of meedoet is er een toolkit beschikbaar. Daarin zit alle communicatiemateriaal zodat iedereen ook in vorm makkelijk aan kan sluiten.

De tweede fase – Publiekscampagne

De tweede fase van de campagne heeft als doel om de Brabanders kennis te laten maken met de positieve bijdrage van de Brabantse kloosters bij de vorming van de Brabantse samenleving en de Brabantse cultuur.

Het publiek krijgt daar zicht op aan de hand van verhalen rond wandelingen, bijzondere locaties, producten en belevingen. Ook worden er podcasts gemaakt over de bijzondere plekken en bijzondere personen uit de kloostergeschiedenis. Ze zien de positieve bijdrage van de kloosters in het verleden en ontdekken ook de waarde van het kloosterleven in de hedendaagse maatschappij.

In 2021 komt er een stevige inzet van zowel sociale media om mensen te wijzen op het aanbod bij hen in de buurt. Daarbij willen we ook inzetten op berichtgeving in lokale en regionale kranten en televisiezenders.

1634-005801

Pyter Hiemstra

Mijn naam is Pyter Hiemstra. Ik werk als communicatieadviseur bij de Provincie Noord-Brabant en zo ben ik betrokken bij dit project. Je kunt bij mij terecht voor alle ideeën en vragen over de campagne, de website, perscontacten, sociale media en alle andere communicatiekanalen. Eigenlijk over alles wat met communicatie te maken heeft dus. Ik hoor graag van je!

Pyter Hiemstra

Campagne

phiemstra@brabant.nl
Pyter